Tijd:
Bijeenkomst 1: maandag 20 mei 2019: 14.00-17.00
Bijeenkomst 2: vrijdag 24 mei 2019: 14.00-17.00
Locatie:
Science Park 904, Amsterdam
Zaal A1.10
Aanmelding: link formulier
Programma: download programma
Iedere leidinggevende en manager herkent het wel: zaken waarvan je weet dat ze verbeterd moeten worden maar waarvoor het niet zomaar lukt een oplossing te formuleren. Dit soort wicked problems spelen overal en daarom ontwikkelt de Universiteit van Amsterdam vaardigheden en methodes om hier mee om te gaan.
Het UvA team van het EU project 'Design thinking Approach for an interdisciplinary university' organiseert daarom op maandag 20 en vrijdag 24 mei een lokale workshop voor managers van hoger onderwijs instellingen. Tijdens deze workshop wordt u door een design thinking proces geleid waarin u leert omgaan met complexe vraagstukken, en krijgt u de methodes aangereikt om dat te doen.
In de workshop zult u met collega’s een wicked problem exploreren alsook er een oplossing voor ontwikkelen. U zult leren hoe u een dergelijk probleem in kaart brengt en accuraat definieert; hoe u ideeën kunt ontwikkelen en beoordelen, alsook concreet vormgeven zodat ze getest kunnen worden. Challenges worden voorafgaand aan de workshop door deelnemers zelf ingebracht, dus het kan zijn dat u naar huis gaat met een goed ontwikkeld idee en prototype voor een probleem waar u mee worstelt.
De workshop vindt plaats in twee sessies, waardoor er tussendoor nog ruimte is om ontwikkelde ideeën verder vorm te geven. U zult daarvoor tussen de sessies door ook een methode krijgen aangereikt die online kan worden uitgevoerd.
De workshop wordt gegeven door dr. André Nusselder die binnen de UvA (Information Studies, FNWI) colleges geeft in Innovation and Design Thinking, en veelvuldig samenwerkt met organisaties op de ontwikkeling van complexe vraagstukken.
Deze workshop vindt plaats in het kader van het Erasmus+ Programma Project Strategic Partnership 'Design Thinking Approach for an Interdisciplinary University', een consortium bestaande uit de volgende 8 partnerspartner universiteiten: