Screentests in de FNWI Videostudio

Posted by @natasabrouwer on Oct. 5, 2021, 3:04 p.m. Contact: @natasabrouwer
This event is in the past
Sept. 27, 2016, 1 p.m.
A1.30

About

Komende maand kunnen docenten een screentest opnemen in de FNWI Videostudio. Iedereen is welkom om zo een eerste stap te zetten in het maken van onderwijsvideo's. De studiodeur (lokaal A1.30) staat open op de volgende momenten:

  • 13 september 10:00-13:00 uur
  • 20 september 10:00-13:00 uur
  • 27 september 10:00-13:00 uur

Aanmelden is niet nodig! Als je mee wil doen, kun je op één van de dinsdagochtenden binnen komen lopen. Aan de hand van enkele meegebrachte slides of een object om te demonstreren kun je met onze hulp meteen een filmpje opnemen. Neem bijvoorbeeld een stukje van een eerder gegeven college mee: dat maakt het makkelijk om te beginnen!


Foto: Screentest tijdens de opnening van de Videostudio op 20 april 2016. Op het podium Jeroen Goedkoop en Martiijn Stegeman

Hieronder een voorbeeld van een onderwijsvideo.Deze video wordt gebruikt in het UvA Minor Programmeren. Deze video is op vrijdag 19 augustus 2016 opgenomen. De docent, Ivo van Vulpen, legt met behulp van zijn laptop uit hoe een programmeerconcept werkt. Tijdens de opname heeft een medewerker van de videostudio geschakeld tussen het beeld van de camera en dat van de laptop. Zo kunnen studenten kennis maken met de docent, maar ook goed zien wat er gedemonstreerd wordt. De opname was klaar in ongeveer een halfuur. Voor de eindbewerking en het beschikbaar maken van de video online was nog zo'n 10 minuten nodig.

Ivo van Vulpen: Loops

Wat is het voordeel van het gebruik van onderwijsvideo's (vaak kennisclips genoemd) in het onderwijs?
In het onderwijs kan met gebruik van kennisclips veel gewonnen worden. Bijvoorbeeld door studenten deze te laten bekijken vóórdat ze naar het college komen, kan de kostbare tijd van het college gebruikt worden om meer in de diepte van de stof te kunnen gaan. Ook kunnen de video’s van (lastige) basis begrippen van een vak elk jaar hergebruikt worden en kunnen studenten hun kennis altijd mee opfrissen als nodig. Dat is prettig voor studenten bij de opdrachten die ze zelfstandig moeten uitvoeren en bij het voorbereiden op tentamens.


Creative Commons Licence Logo Creative Commons 3.0 BY SA applies to all content on Starfish.
Starfish-education support for the publishing on Starfish-education.eu does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors and Starfish-education cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. Starfish-education cannot be held responsible for the content published by authors that is not conform with Creative Commons 3.0 BY SA.

See also