SOWISO Gebruikersbijeenkomst

Posted by @natasabrouwer on Oct. 5, 2021, 3:04 p.m. Contact: @natasabrouwer
This event is in the past
Dec. 3, 2015, 3 p.m.
Science park 904, zaal C4.174

About

Doelgroep: docenten van exacte vakken of vakken waar wiskunde kennis en vaardigheden van belang zijn en iedereen die digitaal leren, oefenen en toetsen een interessant onderwerp vindt.

Organisatie: ICTO-FNWI en SOWISO


Aanmelding: afgesloten
Presentaties van de bijeenkomst:

Wiskunde is bij vele opleidingen belangrijk, al kan de nadruk per opleiding anders liggen. Bij het ene vak kan dat statistiek zijn, bij het andere modelleren of lineaire algebra maar het is altijd noodzakelijk dat studenten veel oefenen. Diagnostisch toetsen en zelfkennis te laten opdoen over hun capaciteiten kan studenten helpen om efficient en gemotiveerd te leren. SOWISO is een leer- en toetsplatform dat dit mogelijk maakt.

Deze bijeenkomst voor gebruikers heeft twee onderdelen. In Deel 1 kan iedereen die SOWISO nog niet (zo goed) kent kennis maken met de vele mogelijkheden van deze krachtige oefen- en toetsomgeving. Deel 2 kent een meer praktische invulling en geeft aan de ene kant aan de nieuwe gebruikers de mogelijkheid om met SOWISO te beginnen en aan de andere kant de gebruikers die al langer met SOWISO werken de gelegenheid om nieuwe ontwikkelingen te zien en om vragen te stellen aan experts.

Foto's: SOWISO Gebruikersbijeenkomst op 3 december 2015

Programma

14.45 Welkom in de zaal

Deel 1
15:00-16:00 De kracht van SOWISO platform voor het leren in exacte vakken

  • rondleiding in het SOWISO leerplatform en de digitale wiskunde cursussen
  • ervaring met SOWISO in het onderwijs in het algemeen, en bij de FNWI Levenswetenschappen in het bijzonder

16:00-16:15. Koffie/thee pauze

Deel 2
16:15-17:15 Werken in SOWISO - demonstratie en hands on workshop

  • maken van vragen
  • samenstellen van een toets
  • toetsgestuurd oefenen in SOWISO en automatische feedback
  • tentamens in SOWISO en automatisch nakijken

17:15 - 18.15 Borrel en gelegenheid voor één-op-één gesprek met experts

_________________
SOWISO is een jong bedrijf in het Science park dat begon als een spin off van Universiteit Eindhoven. SOWISO en FNWI hebben samengewerkt in diverse onderwijsvernieuwingsprojecten waar veel expertise is opgebouwd. Vanaf dit jaar hebben de UvA en HvA een SOWISO campuslicentie.


Creative Commons Licence Logo Creative Commons 3.0 BY SA applies to all content on Starfish.
Starfish-education support for the publishing on Starfish-education.eu does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors and Starfish-education cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. Starfish-education cannot be held responsible for the content published by authors that is not conform with Creative Commons 3.0 BY SA.

See also