Een activerend leerproces zonder het geven en ontvangen van feedback is ondenkbaar. Bij grote groepen wordt dit te arbeidsintensief voor de docent. Een efficiënte oplossing kan het inzet van een digitale tool zijn maar deze moet dan wel in Canvas beschikbaar zijn. Een goed ontwerp van leeractiviteiten dat bij het vak/leerdoel past en technisch goed in elkaar zit vraagt veel kennis. De kennis wordt niet gedeeld en het wiel wordt telkens opnieuw uitgevonden.
Dit project heeft tot doel om ca. 10 docenten bij elkaar te brengen bij de FNWI die voor hun onderwijs verschillende activerende leeractiviteiten willen (her)ontwerpen en hierbij didactisch verantwoord digitale (peer-)feedback willen inzetten binnen de digitale leeromgeving Canvas.
Het onderwijsontwerpen en de nodige ontwikkelingen worden georganiseerd in een team van docenten, studentassistenten en experts waardoor het mogelijk wordt gemaakt dat elke docent in dit project met verschillende experts zal kunnen samenwerken en tot een succesvol resultaat voor zijn/haar onderwijspraktijk zal kunnen komen.
Het project zal 12 maanden duren waarbij de afzonderlijke grassroots in principe binnen 3 maanden klaar zijn. In deze tijd zal het team als geheel drie keer bij elkaar komen:
Informatie flyer om docenten te werven: Download Informatieflyer
Projectleader: Robert van Wijk
Start project: December 2018
End project: December 2019
Funding: 10.000 euro, UvA Grassroots
UvA Grassroots - Blog Fruitschaal: https://ict-innovatie.uva.nl/2019/11/14/blog-fruitschaal/
Good practice (Teaching Science site) Robert van Wijk: https://teaching.science.uva.nl/portfolio/feedbackfruits/
Het project Fruitschaal is met succes afgerond. De ondersteuning van FeedbackFruits is in het vervolg geregeld bij de FNWI Teaching and Learning Centre. Er is een UvA Canvas Group FeedbackFruits in leven geroepen. Zie voor verder infornatie op Teaching-Science site:
https://teaching.science.uva.nl/tools/digital-formative-assignments-and-feedback/#feedbackfruits