Docenten vragen studenten om zich voor te bereiden op colleges maar dit werkt niet altijd goed. Studenten lezen bijvoorbeeld de studiestof niet of erg oppervlakkig. Het leereffect is hierdoor laag en tijdens het college kan de docent niet tot verdieping komen. Docenten die de zogenaamde flipped classroom methode gebruiken, willen studenten ook buiten de contacturen ondersteunen en ze willen weten waar studenten bij het lezen van het boek of het artikel moeilijkheden hadden, hoe ze hebben geredeneerd en of ze ergens misconcepties hebben, om bij het college juist daarop in te kunnen gaan. De methodes peer-instruction of pre-tests die nu worden toegepast zijn zeer waardevol maar ze hebben effect alleen tijdens college en ze ondersteunen niet direct het leerproces vóór het college.
Perusall is een tool die ondersteunt studenten bij het lezen en verwerken van het studiemateriaal ter voorbereiding op colleges of andere contacturen.
In dit project willen we een groep van ca. 10 docenten van verschillende opleidingen van de FNWI (STEM) bij elkaar brengen om Perusall eerst zelf uit te proberen en daarna experimenteel met een groep studenten te gebruiken. Veel docenten hebben al interesse getoond. Bij dit project wordt samengewerkt met de UvA / FNWI Bibliotheek en met de UvA centrale ICTO.
Fase 1: Voorbereiding
Inrichten van experimentele (digitale) ruimte voor Perusall en experimentele koppeling van Perusall aan Canvas. In deze fase wordt contact gelegd met de UvA centrale ontwikkelingen (CILT / ICTO) die ook interesse voor Perusall hebben getoond. In verband met het gebruik van de literatuur en copy right wordt samengewerkt met FNWI groep van de UvA bibliotheek.
Fase 2: Tests
In deze fase worden twee bijeenkomsten met alle deelnemende docenten georganiseerd. De docenten testen de tool en maken een ontwerp voor een experiment om Perusall uit te proberen met een groep studenten.
Fase 3: Experimenten met studenten
In deze fase voeren de docenten die een plan hebben gemaakt hun experimenten met Perusall in Canvas met hun groep studenten uit. Koppeling met Canvas in productie omgeving.
Fase 4: Afronding
Een UvA brede slotbijeenkomst in samenwerking met de RUG waar docenten kort hun experimenten – resultaten presenteren en een nabespreking over de ervaringen.
Project documents:
Project leader: Erwin van Vliet
Start project: 11 maart 2019
End project: 10 maart 2020
Funding: UvA Grassroots (grassroootsprogramma)
Website: UvA Grassroots
Downloads (project report or extra information): Projectvoorstel, Download Flyer Perusall-FNWI
Blog: https://ict-innovatie.uva.nl/2019/10/08/blog-perusall-fnwi/
Stuur een e-mail naar de FNWI Teaching and Learning Centre: Teaching-science@uva.nl
Original author: Natasa Brouwer